Sök Menu

Tidsbeställning

För närvarande betjänar vi blodgivare som har bokat tid. Om du inte beställt någon tid och det finns utrymme för det, tar vi också emot blodgivare utan tidsbeställning. Skötaren fattar beslut om detta med beaktande av bl.a. säkerhetsavstånd i blodgivningslokalen.

Tidsperioden vid allmän blodgivning avser den tidsperiod då du kan komma till blodgivningen. Kom till den allmänna blodgivningen gärna i början av den tidsperiod du har bokat. Tidsbeställningen vid blodtjänstbyråerna har inga tidsperioder, så kom när din tid börjar. OBS! Vi rekommenderar inte att man kommer innan bokad tid, eftersom antalet personer som vistas samtidigt i lokalen är begränsat. Läs mer om blodgivning under coronavirusepidemin.

Fyll i hälsodeklarationen föregående eller samma dag som du kommer till blodgivningen.

Vi rekommenderar att unga kvinnor mellan 18-25 år donerar blod högst 1 gång per år. Annars rekommenderar vi att kvinnor donerar högst 2-3 gånger och män högst 3-4 gånger om året. Mellan två blodgivningar måste kvinnor hålla en minimipaus på minst 91 dygn och män minst 61 dygn. Kolla med hjälp av räknaren om minimitiden för följande möjliga blodgivning har gått. Du kan också ringa vårt avgiftsfria infonummer 0800 05801 (må.-fre. kl. 8–17).


Vad händer om jag inte kan komma?

Om du upptäcker att du inte kan komma, avboka tiden. Då blir tiden ledig för nästa kund. Du kan avboka tiden själv via bekräftelselänken eller genom att ringa till oss. Avbokning av tid medför inga kostnader för dig.

Läs mer: Information om tidsbeställning