Sök Menu

Ett meddelande som har betydelse

 


Blodtjänst håller kontakt med blodgivare på många olika sätt. Vi hoppas att du håller din kontaktinformation aktuell så att vi når dig när vi kallar dig till blodgivningen! Jättefint om du kan komma till blodgivningen senast när du får en kallelse. Du är naturligtvis välkommen också utan kallelse!

Blodgivare behövs varje vardag under hela året, cirka 800 per dag. Du kan se det dagliga behovet av din blodgrupp på vår förstasida. Boka en tid till blodgivningen redan i dag!

Så här ger du oss tillstånd att skicka dig kallelser

När du kommer till blodgivningen, kontrollera och komplettera din kontaktinformation tillsammans med skötaren. Du kan också ge tillstånd till kallelse genom att ringa det avgiftsfria infonumret för blodgivare 0800 0 5801 (vardagar kl. 8–17).   

Kallelse per textmeddelande

Vårt primära sätt att skicka kallelser är per SMS, och vi hoppas att du ger oss tillstånd att skicka dem. Vi kallar blodgivare till alla våra verksamhetsställen bl.a. utifrån tidsbeställningsläget och lagersituationen för blodprodukter.

Med e-post får du även nyhetsbrevet

Vi använder också e-post för att kalla blodgivare till blodgivning. Vänligen kontrollera att vi har din giltiga e-postadress! E-post är ett snabbt och förmånligt sätt att skicka kallelser till blodgivare. Du får också nyhetsbrevet för blodgivare 3–4 gånger per år. I nyhetsbrevet informerar vi om blodsituationen, förändringar i blodgivningsverksamheten och andra aktuella frågor.

Kallelse per telefon

Vi kallar blodgivare per telefon när det råder ett brådskande behov av blod till exempel till en bestämd patient eller när vi har många lediga tider i vår tidsbeställningskalender. En del av de regelbundna blodgivarna har gett oss tillstånd att undersöka deras blod mer ingående än normalt. Vi kallar dem per telefon när en patient behöver någon specialprodukt. Vänligen kontrollera att vi har ditt telefonnummer så att vi kan snabbt kalla dig till blodgivningen när du behövs mest.

Postkort eller brev påminner och informerar

Vi använder postkort och brev bland annat för att informera om blodgivningsevenemang som ordnas på din ort och om eventuella förändringar i blodgivningsverksamheten.