Sök Menu

Blodgivning i era egna lokaliteter?

Blodtjänst arrangerar varje vecka tiotals massblodgivningar runtom i Finland. Via dem samlar man in upp till hälften av allt donerat blod. Förutom massblodgivningar för allmänheten, arrangeras blodgivningar på företag och organisationer, såsom på större arbetsplatser, garnisoner och läroanstalter. För arrangemangen står blodtjänstbyråerna i Kuopio, Seinäjoki, Tammerfors, Uleåborg och Åbo inom sina respektive verksamhetsområden, samt den mobila blodtjänsten i Helsingfors. Blodgivningarna arrangeras i samarbete med de lokala samarbetsparterna; Röda Korsavdelningarna och frivilliga medhjälpare. Välkommen med!


Om det i en och samma fastighet finns minst ca. 1 000 personer, kan ni fråga er för gällande möjligheten att arrangera en blodgivning. Faktorer som bör beaktas är tidpunkten (endast vardagar), läget, tillgängligheten, lugna och ändamålsenliga lokaliteter, samt möjlighet att servera kaffe med dopp.

För små och medelstora företag är en BlodGrupp det bästa sättet att hjälpa.

Frivilligarbetare vid en blodgivning?
De frivilliga kontaktpersonerna och medhjälparna spelar en viktig roll för en lyckad blodgivning. De flesta massblodgivningar för allmänheten arrangeras i samarbete med de lokala Röda Korsavdelningarna. Smidiga arrangemang, god förhandsinformation, säkerheten och blodgivarnas trivsel har högsta prioritet. Om du är intresserad av att delta som frivillig medhjälpare i blodgivningar på din hemort, ta då kontakt med den Röda Korsavdelning som har hand om arrangemangen.

​FRÅGA MER!

Besluten gällande lokala blodgivningar fattas flera månader i förväg, så därför ska du kontakta närmaste Blodtjänstenhet i ett så tidigt skede som möjligt.

Huvudstadsregionen, Nyland, Kymmenedalen, Södra Karelen.
helsinki.liikkuvaveripalvelu(at)veripalvelu.fi

Kuopioregionen:

tfn. 029 300 1170 kuopio.verenluovutus(at)veripalvelu.fi

Uleåborgsregionen:

tfn. 029 300 1903 oulu.verenluovutus (at) veripalvelu.fi

Tammerforsregionen:

tfn. 029 300 1130 tampere.verenluovutus (at) veripalvelu.fi

Åboregionen:

tfn. 029 300 1140 turku.verenluovutus (at) veripalvelu.fi

Seinäjokiregionen:

tfn. 029 300 1190 seinajoki.verenluovutus (at) veripalvelu.fi