Sök Menu

Blodgivning i era egna lokaliteter?

Blodtjänst arrangerar varje vecka tiotals massblodgivningar runtom i Finland. Via dem samlar man in upp till hälften av allt donerat blod. Förutom massblodgivningar för allmänheten, arrangeras blodgivningar på företag och organisationer, såsom på större arbetsplatser, garnisoner och läroanstalter. Välkommen med!

Om det finns minst 1 000 personer i fastigheten, kan ni höra er för om det är möjligt att arrangera ett blodgivningsevenemang i era lokaler.

Tänk på bland annat följande:

  • antal personer (1 000)

  • tidpunkt (vardag)

  • plats

  • tillgängliga, lugna och ändamålsenliga utrymmen

  • möjlighet till kaffeservering

Evenemangen genomförs av de mobila enheterna i Kuopio, Uleåborg, Seinäjoki, Tammerfors, Åbo och Helsingfors inom sina respektive regioner. Närmare information får du av enheten i din region, se kontaktinformation till höger.

För små och medelstora organisationer är det enklaste sättet att hjälpa att ge blod som en BlodGrupp på närmaste blodtjänstbyrå eller på ett lokalt blodgivningsevenemang. En gratis taxiresa tur och retur kan arrangeras för minst fyra personer (max. 2–20 km).

Frivillig vid blodgivningsevenemang?

Frivilliga kontaktpersoner och assistenter spelar en viktig roll för att blodgivningsevenemang ska bli lyckade. Smidiga arrangemang, bra förhandsinformation samt blodgivarnas trivsel, vägledning och säkerhet är viktigt.

Om du är intresserad av frivilliguppdrag, kontakta Röda Korsets avdelning som arrangerar blodgivningsevenemanget.​FRÅGA MER!

Besluten gällande lokala blodgivningar fattas flera månader i förväg, så därför ska du kontakta närmaste Blodtjänstenhet i ett så tidigt skede som möjligt.

Huvudstadsregionen, Nyland, Kymmenedalen, Södra Karelen, Åland:
helsinki.liikkuvaveripalvelu(at)veripalvelu.fi

Kuopioregionen:

tfn. 029 300 1170 kuopio.verenluovutus(at)veripalvelu.fi

Uleåborgsregionen:

tfn. 029 300 1903 oulu.verenluovutus (at) veripalvelu.fi

Tammerforsregionen:

tfn. 029 300 1130 tampere.verenluovutus (at) veripalvelu.fi

Åboregionen:

tfn. 029 300 1140 turku.verenluovutus (at) veripalvelu.fi

Seinäjokiregionen:

tfn. 029 300 1190 seinajoki.verenluovutus (at) veripalvelu.fi