Sök Menu

Blodgivarna är åter i huvudrollen på Åbo Svenska Teaters Stora scen 13.3.

2019-03-06 17:15

I Åbo försöker man sig på ett blodgivingsrekord onsdagen 13.3, när blodgivning ordnas på Åbo Svenska Teaters Stora scen för tredje gången i rad. Teaterhuset fyller 180 år i år och för att uppmärksamma jubileumsåret är målet att få 180 blodgivare att strömma till.

 

Blodgivningen på teatern har årligen varit ett mycket populärt evenemang i Åbo – förra årets saldo var 163 blodpåsar.

- Evenemanget på teatern är den enda gången under året då vi stänger blodtjänsts Åbobyrå för dagen och hela personalen förflyttar sig till en annan lokal. I år firar vi teaterhusets 180 åriga historia och målet på 180 donatorer torde vara realtistiskt att uppnå. Vi välkomnar alla erfarna och nya donatorer, säger Blodtjänsts Åbochef Pekka Kukko uppmuntrande.

- Det gamla teaterhuset behöver nytt blod, kommenterar teaterchef Jukka Aaltonen med glimten i ögat.

Liksom tidigare år kommer teatersalongen att vara vackert upplyst och i bakgrunden spelas musik ur kända musikaler. Efter blodgivningen och en kopp kaffe med tilltugg kan man ännu sitta kvar i salongen och njuta av en ”annorlunda föreställning” på scenen.

Det utlovas även överraskningspris till dem som kommer.

- Vi delar ut gåvor till de anmälda både från Blodtjänst och från teatern, berättar Maria Olin, Åbo Svenska Teaters informatör.

Det är möjligt att ge blod mellan 12-18.