Sök Menu

Åbo blodtjänstbyrå har flyttat

2018-08-30 11:30

Blodtjänstbyråns nya lokaliteter öppnades måndagen 27.8. kl. 10 centralt vid gågatan på adressen Universitetsgatan 29 b. Också öppettiderna blev bättre.

 

Åbo blodtjänstbyrå flyttade till tredje våningen i Kivikukkarohuset vid gågatan på Universitetsgatan. De nya, ljusa lokaliteterna har moderna blodgivningsutrymmen och det är lätt att ta sig hit. Utrymmena har planerats med en effektiv och angenäm blodgivning i åtanke. 

I den nya blodtjänstbyrån finns två platser till för att bedöma blodgivarnas lämplighet. Det är möjligt att bli kvar på den platsen under blodgivningen om blodgivaren så önskar.

– En del blodgivare vill ha avskildhet, och de kan berätta för oss om sin önskan att få ge blod i det rummet, säger Åbo blodgivningsbyrås chef Pekka Kukko.
 
Öppettiderna förändras

Framöver öppnar Åbo blodtjänstbyrå en timme tidigare på fredagarna, det vill säga redan kl. 9 och likaså tidigare än förut på torsdagar, alltså kl. 10 i stället för kl. 11. 

Byrån flyttade på grund av nya trafikarrangemang. Körrampen till Åbo torgparkering byggs framför den gamla blodtjänstbyrån och skulle ha hindrat Blodtjänstens bil att ta sig fram. 

Cirka 9 000 blodgivare besöker årligen Åbo blodtjänstbyrå. Totalt uppgår blodgivningsbesöken till cirka 16 000.

Läs mer om Åbo blodtjänstbyrå och kolla alla öppettider